SzárnyaLó Fejlesztés

Ahol a tanulás sokszínű kalandLovas foglalkozások- Állatasszisztált pedagógia lóval


A szakemberek szerint a mai gyermekek idegrendszerének sokkal több ingert kell feldolgoznia: már kora gyermekkortól sok információt gyűjtenek tévéműsorokból, digitális eszközöket használnak, a memóriájukban pedig rengeteg képet tárolnak. Ám a sok ismeret begyűjtése elveszi az időt a mozgástól. Pedig a mozgásészlelésnek, a térérzékelésnek, a kézügyességnek vagy az egyensúly-érzékelésnek kulcsszerepe van a gyermekek teljesítményében. A több inger feldolgozásához, több mozgásra lenne szükség.

Az is megfigyelhető, hogy mivel a gyermekeket rengeteg inger éri, az agyuk állandóan pörög, információt dolgoz fel, emiatt gyengébbek türelemben, késleltetésben és önkontrollban is.

A lovas fejlesztések az egyik leghatásosabb és legélvezetesebb megoldás a fent vázolt problémákra.

A lovas pedagógiai foglalkozások három nagy előnnyel is bírnak:

1. Állatasszisztált foglalkozás
2. Mozgásfejlesztő eljárás
3. Természetes környezetben zajlik

Az állatasszisztált foglalkozások pozítív hatásai: Ismeretek bővülése mellett, enyhíti a stresszt a gyermekekben, társra találnak az állatban, biztonságban érzik magukat, fejlesztik empátiás készségeiket, és lehetőséget kapnak arra, hogy gyakorolják az irányító szerepet.

Mozgásfejlesztő hatása jelentős: A ló hátán ülve, annak természetes, harmonikus mozgása az ember háromdimenziós mozgásához hasonló, mely az elmozdulásos impulzusok( lengésimpulzus, gyorsulási és centrifugális erő) révén az ember medencéjén és gerincoszlopán keresztül stimulálja a törzsizmok működését, az egyensúly érzékeléséért felelős agyi struktúrák működését. Ezáltal fejlődik: mozgásérzékelés, egyensúly és a mozgáskoordináció.

A természetes környezet, a jó levegő, a fizikai terhelés pedig a gyermekek egészségi és fizikai állapotára is jó hatással van.

A lóval való együttműködés során a gyerekek rendszeresen megtapasztalhatják a sikert, illetve a siker átéléséből adódó élményt. Minden képességszinthez társíthatunk olyan lóval együtt elvégzendő feladatot, amely az adott gyermek számára biztosítja ezt az élményt. A lóval asszisztált foglalkozások széleskörű alkalmazhatóságának ez az egyik alapja. Ezenkívül a ló megadja számukra a bizalom, a társra találás, a feltétel nélküli szeretet érzését.

Választható foglalkozások:


Mozgásfejlesztés lóháton


Komplex fejlesztés


Iskolaelőkészítő foglalkozás: Lóháton az iskolába program


4.Stresszoldás gyerekeknek lóháton


Élménylovaglás, lóhoz szoktatásNéhány hasznos információ

Szárnyaló Fejlesztés - Ahol a tanulás sokszínű kaland

Elérhetőségek


Telefon:

06-20-324-8661

Email:

hokandrea1@gmail.com

SzárnyLó Fejlesztés

Social


Facebook-oldalunk:

SzárnyaLó Fejlesztés

Eszközeink:

Szárnyaló Fejlesztés Eszközök